Thursday, January 31, 2013

AZWAN HARUN CALON PARLIMEN?

KHAIRUL AZWAN BIN HARUN
1. CEO YBU HOLDING
2. BENDAHARI AGONG PAFA
3. KETUA PEMUDA UMNO NEGERI PERAK
4. KETUA PEMUDA UMNO BAHAGIAN PASIR SALAK
5. CALON AHLI PARLIMEN #####

Sedia maklum kalau di Perak permerhati politik sangat mengenali Ketua Pemuda Perak yang merupakan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Pasir Salak yang merupakan ANAK EMAS kepada MB Perak iaitu DS Zamry A Kader. Beliau juga adalah anak kepada bekas CEO PKNP iaitu Dato' Harun Saruji.... Azwan yang boleh dikatakan sebagai JUTAWAN Muda dgn memiliki aset yg jutaan RM nilainya dan Azwan juga memegang jawatan CEO kepada syarikat yg menguruskan perniagaan bagi mendapatkan dana kepada Yayasan Bina Upaya iaitu YBU Holding.

Pada dasarnya beliau sangat sesuai untuk di calonkan sebagai ahli Parlimen atas faktor eknomi beliau yang mencecah jutaan RM itu dengan harapan tiada aktiviti samunan harta negeri apabila menjadi wakil rakyat kelak. Sebabnya kebiasaan yang kita tahu bila seorang wakil rakyat yg sememangnya kaya raya takkan menyamun sebaliknya akan membantu rakyat dari sumber yang sepatutnya.

TETAPI..... adakah hal begini akan jadi kenyataan? Rasanya ramai yang mengakui sikap sebenar Azwan atau nama glamernya Wan Bro. Sifat menyombong, Lupa diri, tak tunai janji dan mengkhianat kawan adalah sikap sebenar beliau. Walau apa cerita disebaliknya.... kita tak sepatutnya terus menghukum beliau. dia masih muda dan perjalanan politiknya masih panjang. semoga dia sedar dan kembali ke pangkal jalan....

Siapa yang patut dipersalahkan???..... Zamrykah? kerana terlalu "MEMANJAKAN" atau PENASIHAT-PENASIHATNYA???? atau Azwan sendiri yang bersalah? kesimpulannya dengan harta dan duit yg berkepul-kepul miliknya akan berjaya merealisikan impian beliau untuk jadi CALON AHLI PARLIMEN. Cuma menjadi teka teki...... DI MANA???? yang pasti bukan Pasir Salak. Walau antara seteru utama beliau adalah Ketua Bahagiannya sendiri..... Tajuddin Rahman.

Aku TERNANTI-NANTI SENARAI AKHIR CALON PRU13 DAN AKAN ALL OUT UNTUK MENULIS TENTANGNYA.
akhirkata.... jangan marah ek..... kita main cuit2 bontot jer. hahahahahahaha

No comments:

Post a Comment